Slider94 Hoofdslider-208-rally-vervolg Vervolg-paginaslider3 Hoofdslider-Peugeot-3008-vervolg vervolg-paginaslider2 Hoofdslider-C3-nieuw-vervolg

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

07 01 2019 1

Citroën bestaat 100 jaar en heeft dat onder andere gevierd op de Rétromobile in Parijs. Maar liefst 30 iconische modellen hebben de bezoekers begeleid toen zij een indrukwekkende tijdreis over de stand maakten.

07 01 2019 2

Na de fraaie entree betrad je het gangpad met aan de zijkant bij elke auto grote borden met gestileerde jaartallen en informatie. De wandeling begon bij de Type A 10 HP, uit de tijd dat voorwielaandrijving nog niet was doorgedrongen tot het merk. Die zie je wel bij de derde auto in deze rij, de beroemde Traction Avant.

07 01 2019 3
Aan de andere zijde van de historische productiemodellen waren de meest waanzinnige studiemodellen opgesteld. Zoals vooraan uit begin jaren vijftig de C10 met de bijnaam ‘Goutte d’eau’, oftewel waterdruppel. Het was het laatste voorstel van de geniale ontwerper André Lefèbvre, het brein achter de Traction, 2CV en DS. Daarachter in het goud de sportieve Camargue, op basis van de Citroën GS.

07 01 2019 4
Majestueus als altijd nam de Citroën DS een voorname plaats in op de stand. In dit geval een DS 21 Pallas. Hier was ook de prachtige, ruime opzet van de presentatie te zien. Op de achtergond doemden de moderne ontwerpen van Citroën op, waaronder opnieuw studiemodellen en racewagens.

07 01 2019 5
Wat je noemt een tijdreis, hoewel de tijdlijn noodgedwongen soms ongelijke sprongen maakte. Helemaal rechts in het blauw de Petite Rosalie, waarmee begin jaren dertig snelheidsrecords werden gevestigd. Daarachter een DS 21 die deelnam aan de 1969 Rally van Marokko.

07 01 2019 6
Ook weer zo’n pronkstuk is de SM, die ondanks zijn chique voorkomen en exclusieve techniek in 1970 werd ingezet als rallywagen. Op de achtergrond de oranje 2CV Africa Raid.

07 01 2019 7
Een zoektocht naar nieuwe vormen en verhoudingen leidde in 1980 tot deze waanzinnige Karin, een soort rijdende pyramide met alleen in het midden voldoende hoofdruimte. Hoewel, rijdend … er zit geen motor in dit studiemodel!

07 01 2019 8
De Citroën Xanae was in 1994 de eerste aanzet voor de bijzonder succesvolle en alom geliefde Xsara Picasso die debuteerde in 2000. De midi-MPV kreeg op zijn beurt een vervolg met nog veel meer Picasso-modellen. Erachter staat de Osmose uit 2000, waarmee Citroën ideeën lanceerde voor het delen van auto’s met anderen.

07 01 2019 9
Wat een contrasten: de spijkerharde snelheidsmachine van dit moment, de C3 WRC uit het rally wereldkampioenschap, die uitkijkt op twee formidabele en comfortabele limousines: een CX 25 Prestige en een C6. Op de achtergrond nog net te zien: de CXperience, voorbode van een nieuwe, grote Citroën. Kortom, ook de toekomst werd op Rétromobile alvast gepresenteerd.

Niet naar Parijs geweest? Vanuit je stoel kan je nog steeds een virtueel bezoek brengen. Bovendien is er een Franstalige catalogus beschikbaar.

 

 

FOTO rechten:
De gebruikte foto's worden reeds gebruikt op het internet (en facebook) en zijn naar onze mening rechtenvrij. Wanneer de rechtmatige eigenaar – bewijsbaar-  aangeeft dat de betreffende foto’s niet zomaar gebruikt kunnen worden, verwachten wij een prompte reactie, zodat we dit adequaat kunnen oplossen.

 

Actueel

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk

banner trekhaken

like us on facebook


autobedrijf aal

Nijverheidsweg 15, 7221 CK, Steenderen
Tel: 0575-451113

info@autobedrijf-aal.nl

Openingstijden

 

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt